Mokate se Slezskou potravinovou bankou

Skupina Mokate zahájila spolupráci se Slezskou potravinovou bankou. Díky tomu bude podporovat cca 50 tis. potřebných obyvatel Slezska.


– S naší organizací pravidelně spolupracuje více firem, avšak do této doby mezi nimi nebylo Mokate – tato známá a Poláky oblíbena potravinová značka. Tím více se těšíme na to, že společně s rodinnou firmou Mokate budeme moci otevřít další kapitolu v dějinách Slezské potravinové banky a především rozšířit rozsah poskytované pomoci nejchudším osobám a rodinám – doplňuje Jan Szczęśniewski, předseda vedení Slezské potravinové banky.


Skupina Mokate se skládá z několika podniků fungujících v Polsku, Česku, na Slovensku a v Maďarsku, Velké Británií, JAR a Dubaji, které exportují své produkty do skoro všech zemí na světě. Firma má tří výrobní podniky – v Ustroni, Žorech a českých Voticích. Až 70 % příjmu pochází ze zahraničních trhů. Ve firmě pracuje cca 1400 osob na celém světě. K nejznámějším značkám Mokate patří: LOYD, Mokate, NYcoffee, Minutka, Marilla, Marizzi, Alpino a Babička Růženka.


– Mokate je polská rodinná firma – od svého vzniku spojená se Slezskem. Proto dobro tohoto regiónu a zde žijících lidi je pro nás obzvlášť důležité. Činnost Slezské potravinové banky velmi dobře odráží naše hodnoty, které jsou součásti realizované naší firmou politiky sociální odpovědnosti byznysu. Máme radost z toho, že se naše iniciativa setkala s pozitivní reakci Banky – vysvětluje Paweł Sikora, Group PR Manager Mokate.


Slezská potravinová banka vznikla v roce 2001. Jedná se o obecně prospěšnou společnost – Non Profit - KRS 0000058731. Od 2005 roku je členkou Federace polských potravinových bank. Během své činnosti zachránila před zničením a předal potřebným obyvatelům 82 obcí – více než 42.056 ton potravin s tržní hodnotou převyšující 145,2 milionů zlotých. Bank každým rokem podporuje potravinovou pomoci minimálně 50 tis. nejchudších osob a rodin, bezdomovců, seniorů, osamělých a sociálně vyloučených osob atd. Podporuje a také charitativní akce a vzdělávací programy.